Причина за недоволство са километричните опашки от тежкотоварни превозни средства в района

...
Причина за недоволство са километричните опашки от тежкотоварни превозни средства в района
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха ГКПП „Дунав мост“ при Русе frognews.bg

Причина за неодобрение са километричните опашки от тежкотоварни транспортни средства в региона на граничния пункт, които затрудняват придвижването на жители по пътя Русе – Мартен и назад.

 

Хората завяват, че би трябвало да се откри съществено решение на казуса, защото дистанцията от пет-шест километра се изминава за над час, когато има запушване от камиони. Това им пречи да отидат обикновено на работа.

 

Единствено изходът за коли от България към Румъния не е блокиран, написа Българска телеграфна агенция.

 

„ Минавам по пет-шест пъти дневно в този сектор и към този момент нямам нерви. От индустриална зона „ Тегра “ до „ Дунав мост “ са към 5 км, като от време на време ми лишава час и половина, с цел да измина това разстояние.

 

Причината е, че има камиони, които стопират на средата на пътя и блокират придвижването “, сподели Ивайло Великов от град Мартен, който е един от протестиращите. По думите му е извънредно време този проблем да бъде решен.

 

Този проблем е от доста време. Всеки ден сме в запушване, съобщи различен от протестиращите - Пламен Петков.

 

Сред протестиращите беше кметът на Мартен Димо Тонев. Спонтанно се събрахме. Искаме някой да ни чуе и да се придвижваме обикновено. Пътят Русе – Мартен се е трансформирал в паркинг за камиони.

 

„ Вчера не чухме от заместник-министрите ограничения, които ще решат казуса дефинитивно “, сподели Тонев.

 

Заради казуса с трафика на камиони в петък на граничния пункт пристигнаха трима заместник-министри – на вътрешните работи, на районното развиване и благоустройството, и на превоза. Решено бе да се разшири периметърът за прекъсване на камиони навътре в страната, с цел да се облекчи трафикът при Русе.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР